Letcani | Imprejurimi Start | Inapoi

PUNCT DE INFORMARE TURISTICA

In curtea complexului este amplasat un centru de informare turistica si un panou publicitar computerizat pentru zona judetului Iasi ce ofera servicii de informare turistica non-stop.

O ORA DE TURISM IN IMPREJURIMI

Puteti vedea si informatiile referitoare la punctele de interes din Letcani.

Iasi

Apropierea de Iasi (10 km), face pensiunea noastra ideala ca punct de plecare linistit, ferit de agitatia din oras, dar suficient de aproape pentru vizitarea obiectivelor turistice din capitala Moldovei.

Mai multe informatii despre Iasi gasiti pe http://www.turism-iasi.ro , http://www.laiasi.ro .

Podgoria Cotnari

Podgoria Cotnari face parte din Regiunea viticola a Podisului Moldovei, fiind situata in cea mai mare parte a sa pe Coasta Cotnari - Harlau, un segment important din marea Coasta Moldava si este apreciata de academicianul roman Valeriu D. Cotea o apreciaza ca fiind "una dintre cele mai renumite regiuni viticole din tara noastra".

Podgoria este cunoscuta in primul rand ca fiind "casa" celui mai renumit si premiat vin romanesc, Grasa de Cotnari.

Inca din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Romaniei, vinurile de Cotnari participa pentru prima data la un concurs international. Astfel, la Paris, Grasa a obtinut distinctia suprema. Aceasta pozitionare a continuat in decursul timpului si in primele doua luni ale lui 2009, Compania Cotnari a obtinut 14 medalii (6 aur) la Concursuri Internationale de renume din domeniul vinurilor(Berlin, Chisinau,Paris).

Mai multe detalii: http://www.cotnari.roTratamente balneo-climaterice

Pentru ca resursele naturale ale solului din comuna Letcani sunt bogate in namol cu proprietati balneare, iar in zona de lunca a Bahluiului, la 20 m adancime, se gaseste apa sarata, in comuna poate fi infiintata o statiune balneara.

  • Asezare : Dealuri Coroi, Holm, Corbul
  • Oferta :
    • namol sapropelic
    • izvoare ape minerale bicarbonatate, potasice, clorurosodice, calcice, magneziene, sulfatate
  • Afectiuni :
    • namolul sapropelic este indicat in boli ale aparatului locomotor, ginecologic, ale sistemului nervos periferic
Mese festive
In fiecare an organizam sarbatorirea in cadru festiv a trecerii in noul an. Sunt deschise listele de inscriere pentru masa festiva de Revelion.

detalii

Informare turistica
A fost finalizata constructia Centrului de informare turistica european.

detalii

Autorizatii de functionare
Emise de Ministerul Turismului si Dezvoltarii.

detalii